Alicia Maria Giner Sanz

Naix a Manuel (València), on comença els estudis de música a l`Agrupació Musical.
Continua els estudis professionals de Piano i Violoncel al Conservatori de Carcaixent, amb professores com Fani Blanch, i amb qualificacions exel.lents, Menció d’Honor i Premi Extraordinari, i finalitza els estudis de violoncel al Conservatori Superior “Oscar Esplà” d`Alacant amb el professor Francisco Pastor Sempere, obtenint el Títol Superior de Violoncel i el Títol Superior de Música de Cambra amb les màximes qualificacions.

Durant el curs 2016-17, realitza el Màster en Investigació i Interpretació Musical a l’Universitat Internacional de València, amb professors com Josep Trescolí (ONE), finalitzant amb un Recital i defensa pública del TFM.

Durant tot aquest període també estudia amb Damià Martinez, Asier Polo i Maria de Macedo, i perfecciona estudis amb professors com Salvador Escrig, (solista de l’Orquestra Nacional d’Espanya), Lluis Claret, Marçal Cervera, J.M. Gamard (professor del Conservatori Superior de Paris), Pedro Corostola (catedràtic del Conservatori Superior de Madrid), destacant al novembre del 2003, la participació com a alumna activa en la Master Class, impartida a València per MSTISLAV ROSTROPOVICH.

Com a docent, ha impartit classes de Piano i Violoncel en distints centres educatius, i en Cursos d’estiu com el de l’Escola Can Blau d’Eivissa, des de l’any 2008. Durant el curs 2005-2006 va accedir mitjançant un concurs de mèrits i prova instrumental al Cos de Catedràtics de Música, i des d’aleshores fins el Curs 2018-19, ha estat professora de violoncel als Conservatoris Superiors “Joaquin Rodrigo” de València i “Oscar Esplá” d’Alacant. A l’any 2019, obté per oposició i amb la màxima puntuació, la plaça al Cos de Professors de Música i AAEE, i actualment és professora al Conservatori Professional de Torrent.

També ha format part d`orquestres com “ Turiae Camerata”, “Orquestra Ciutat de Torrent”, “Orquestra Sinfònica del Mediterrani”, “Grup Instrumental de València”, “Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana” i “Orquestra Sinfònica d`Albacete”, ocupant el lloc de primer violoncel solista en les dues últimes.

Durant el curs 2004-2005 va ser violoncel titular de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, interpretant Òpera y Concerts Simfònics en la programació del Teatre i el Palau de la Música Catalana, sota la direcció del seu director titular Sebastián Weigle i el dramaturg Dario Fo.

Ha actuat com a solista amb diverses agrupacions, destacant els Concerts amb la Banda Municipal d`Alacant, sola la direcció d’Angel Crespo Garcia, i al Palau de la Música de València sota la direcció de Frank de Vuyst.

 

Características Especialidades y Profesores Inscripción